Friday, July 16, 2010

Restaurants: Pasta Zen, Sarajevo

 Ako vas put ikada nanese u Sarajevo, nemojte podleći tradiciji i danima jesti samo pitu i ćevape. Mala šala :) Upravo ovu hranu iz tradicionalne bosanske kuhinje zasigurno morate probati, ali uzmite vremena pa istražite i druga mjesta koja nude ostale nacionalne kuhinje.

Ovaj preslatki restoran sam otkrila nedavno, kao malo mjesto modernog uređenja sa meni najdražim kuhinjama - azijskom, mediteranskom i meksičkom. Mislim da svi sladokusci ovdje mogu pronaći nešto za sebe: od sendviča i pizza u sklopu mediteranskom menija, preko ljutih pasti sa soya i teriaki sosom i sushija  iz azijskog izbora.


Ono što je zanimljivo za ovaj restoran su njihove palačinke koje serviraju zamotane kao sushi uz dodatak tri vrste umaka - topljena čokolada, kokos i mljeveni lješnici.
U njihovom Vitamin baru mogu se probati prirodni sokovi od voća i povrća. Osoblje rado preporučuje tzv. Zen raketu: sok od kombinacije crvene paprike, jabuke i mrkve.


Osim ogromne porcije paste sa topljenim sirom i povrćem i sushi palačinki koje sam pojela, i ambijent me posebno oduševio. Moderan i nesvakidašnji restoran jednostavnog dizajna, sa mnoštvom izloženih korpi punih voća i povrća u šanku. Ovo je mjesto ne samo za brzi snack ili ručak, nego i za kaficu i ugodan razgovor. Pasta Zen je sve ono što od restorana tražim -  opuštena atmosfera, lijep enterijer i hrana za 10!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...