Friday, July 16, 2010

Icons Of Style: Audrey Hepburn


Lijep izgled, maniri za primjer, držanje i neprikosnoven stil - sve je to krasilo legendarnu Audrey Hepburn, ikonu ženstvenosti i uzor mnogim ženama. Svojim odlikama je dokazala da nije dovoljno samo slijepo pratiti trendove kako bi žena dobila epitet dame od stila.

Uvijek je nosila odjeću koja joj savršeno pristaje, nikada manjeg ili većeg konfekcijskog broja. Isticala je da joj je udobnost prvo mjerilo u odabiru odjeće, te da se gardarobom uvijek treba istaći ono što je najljepše na tijelu. Ako se prate ti savjeti, vremenom je lako izgraditi vlastiti stil, a ne biti zaluđen modernim krpicama.


Iako su ciple sa visokom štiklom uvijek bile simbol ženstvenosti, Audrey je često nosila ravne cipelice, danas poznate baletanke. Tako je pokazala da se i u baletankama može izgledati ženstveno, elegantno ali i urbano.


Voljela je da nosi i markiranu odjeću, najčešće sa potpisom Givenchy i nakit Tiffany i Cartier. S druge strane je uživala u tome da nosi modele nepoznate modne marke i da ih promoviše među prijateljima. Na njenom licu često su se isticale sunčane naočale sa velikim staklima, koje su joj davale pomalo misteriozan izgled.
Odraz njene ličnosti bili su, osim prefinjenog stila, upravo njen stav i držanje.


Za kraj ću prenijeti jednu izreku ove slavne glumice, koju jako volim; kada su Audrey Hepburn pitali da podijeli svoje savjete za ljepotu, rekla je:
'Za atraktivne usne, govorite ljubazno;
za divne oči posmatrajte ono što je dobro u ljudima;
za dobru liniju dijelite hranu sa gladnima;
za lijepu kosu, dozvolite djeci da provlače svoje prste kroz nju;
za dobro držanje, hodajte sa znanjem da nikada niste sami.'
Upravo takva je bila Audrey Hepburn!

3 comments:

 1. Ja obožavam Audrey. Najdraži film mi je dakako Doručak kod tiffany, ali super mi je i Sabrina i My Fair Lady i Roman Holiday:D

  ReplyDelete
 2. ona je divna! ima jedna knjiga o njenom zivotu koja je potpuni must have, sve sa replikama originalnih pisama i slika iz mladosti http://www.amazon.com/reader/0743289862?_encoding=UTF8&ref_=sib_dp_pt#reader-link
  a shto se citata tiche moj omiljeni je
  "I believe in pink.
  I believe that laughing
  is the best calorie burner.
  I believe in kissing, kissing a lot.
  I believe in being strong when
  everything seems to be going wrong.
  I believe that happy girls are the
  prettiest girls. I believe that
  tomorrow is another day and
  I believe in miracles"
  <3

  ReplyDelete
 3. Ona je savrsena. Mojoj sestri je idol, a moram da priznam da i dosta lici na nju. Ovo je jedna od fotografija na kojoj je moj sestra kao Audrey

  http://www.facebook.com/photo.php?pid=476954&id=1015848804&ref=fbx_album

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...