Saturday, July 3, 2010

Bosnian Model: Tarik Kaljanac, Mister Universe Model 2010.


Dvadesetogodišnji Tarik Kaljanac iz Sarajeva na takmičenju Mister Universe Model 2010. u Venezueli ponosno je ponio titulu najljepšeg muškarca na svijetu. 
Ovaj zgodni maneken je pored ove titule osvojio i drugu nagradu za najbolje tijelo na ovom prestižnom takmičenju.

Tarik je student prve godine Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. Manekenstvom se počeo baviti prije tri godine sasvim slučajno i neočekivano, nakon teške fudbalske povrede. Uslijedila je duga pauza u fudbalskim treninzima, ali Tarik nije odustajao. Dane je provodio u teretani. Često ističe kako je ovisnik o sportovima, kako o fudbalu, tako i o biciklizmu, ali i zimskim sportovima. Nakon nekoliko mjeseci prijateljica iz svijeta modelinga mu je predložila da se počne baviti tim pozivom. Nakon deset godina aktivnog treniranja fudbala, nenadano je ušao u manekenske vode.


Do sada je snimio reklamu za Fabriku duhana Sarajevo, gdje je bio u ulozi nogometaša, a također je radio kataloge za donji veš Alma Ras i za hotel Barcelo u Latinskoj Americi, kao i mnogo muzičkih i reklamnih video spotova. Učestvovao je na svim većim revijama u BiH.
Poslije pobjede na Mister Universe Model takmičenju, Tarika čeka nekoliko poslovnih ponuda u Dominikanskoj republici, a zatim i u New York-u.


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...