Friday, July 2, 2010

Lingerie By Jean Paul Gaultier


Francuski dizajner Jean Paul Gaultier proslavio se najviše korzetima u koje je obukao Madonnu za njenu svjetsku turneju '90-tih godina 20. stoljeća.

Tada su korzeti i stožasti grudnjaci koje je kraljica popa oblačila na svojim koncertima bili izuzetno provokativni, što je Gaultieru i donijelo naziv l'enfante terrible francuske modne scene.
No uprkos toj saradnji, Gaultier se nikada nije okušao u dizajniranju donjeg rublja dok mu prije nekoliko mjeseci nije stigla ponuda iz La Perle, luksuznog branda donjeg rublja.

"Jean Paul Gaultiera sam upoznao prije nekoliko mjeseci i odmah smo 'kliknuli'. Dijelimo istu viziju ljepote, stila, ukusa i kvalitete", rekao je Alain Prost, predsjednik uprave La Perla.
Tako je Gaultier dobio priliku okušati se u dizajnu korzeta, ali i drugog seksi donjeg rublja, no ipak na mnogo tradicionalniji način od onoga koji je prakticirao za Madonnu.

Nova linija sastojat će se od 27 komada od kojih je većina ručno izrađena, a među njima će se naći i grudnjak inspirisan slavnim Madonninim stožastim grudnjakom. Naravno, danas su drugačija vremena i ovakav grudnjak zasigurno neće podići toliko prašine koliko prije 20-ak godina, no Gaultier je pokazao kako je uprkos svemu ostao dosljedan sebi.

Kolekcija Jean Paul Gaultier za La Perlu u trgovine bi trebala stići u novembru ove godine, a ekskluzivnu premijeru Gaultierovi lingerie komadi doživjet će na 'couture' reviji uskoro. Cijene će se kretati od 405 funti  za grudnjake do 811 funti za korzete. Pa ko voli, neka izvoli!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...