Thursday, July 8, 2010

Haute Couture: Galliano for Dior, Fall/Winter 2010.


Ljeto još nije završeno, štaviše, možemo reći da je tek počelo, a svjetski kreatori vrijedno rade na svojim kolekcijama za jesen i zimu 2010/2011. godine.


Kuća Dior je započela niz svojih revija pariške visoke mode. Floral printovi su moderni već drugu sezonu, ali smo ih navikli nositi i gledati pretežno na ljeto. Galliano je ovaj put odlučio nastaviti interpretirati Flower Power i u hladnijim periodima, i to na nevjerovatno raskošan način, svojstven samo njemu.


Jesen i zima u 'Dior-ovom vrtu' će biti sve, samo ne tmurna i siva. Spektar boja je zaista širok: od ljubičaste i sive, preko morske plave, jarke narandžaste, limun žute i plameno crvene.


Cvjetna poruka se ogleda i u izboru materijala - pliš, moher, taft, u kombinaciji sa tilom i svilom kako bi kreacije dobile na lepršavosti.John Galliano se pojavio na kraju revije kao vrtlar-pjesnik, kao šlag na kraju ovog predivnog color-rusha. Dior-ova moda ovaj put je pokazala totalni preokret od dosadašnjih trendova za jesenji i zimski period.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...