Monday, July 12, 2010

Color Of The Summer: Turquoise!

Kad je tirkiz u pitanju, nisu bili potrebni svjetski dizajneri da ovu divnu boju stave u prvi plan. Mada su je već nekoliko sezona prije prepoznali Marc Jacobs, Diane Von Furstenberg, Max Azaria, Prada i drugi, ipak je ova boja najviše zaživjela na ulicama.


Osim odjevnih komada, sada se tirkizna vrlo često može vidjeti i na cipelama, kupaćim kostimima, torbama i nakitu. Za kratko vrijeme, tirkiz je preovladao, te postao top boja ovog ljeta. 


Odvažnije djevojke će čak koristiti ovu jedinstvenu boju mora i na make up-u, te ukrasiti svoje kapke nijansama tirkiznog sjenila i velikom količinom maskare i tuša. Zašto da ne, ipak je u ljetnoj sezoni gotovo sve dozvoljeno, naročito za vrijeme  vrućih ljetnih izlazaka.


Tirkiz se jako dobro kombinuje uz bijelu, crnu, sivu, a naročito smeđu boju. Opet kažem, one smjelije djevojke će je radije iskombinovati sa neon ružičastom, ili čak žutom.


Sa tirkizno plavom je vrlo lako postići damski stil, i to vrlo jednostavno: uz kombinaciju nekoliko komada srebrenog nakita. Ukoliko se želi postići više urbani stil, onda se jednostavno srebreni nakit zamijeni zlatnim.
Na plaži će tirkizni kostim izgledati savršeno na preplanuloj puti, a također i tirkizni nakit u kombinaciji sa bijelim kostimom.


Sve one dame koje nisu pobornice mornarskog stila ( vjerujem da ih je jako malo ), mogu lako da naprave svoju savršenu ljetnu kombinaciju u tirkizu: bijele kratke hače, tirkizna tunika i još neki detalj poput velikih sunčanih naočala ili slamnatog cekera - i svaka djevojka će se isticati u masi.


Ovdje sam navela samo nekoliko primjera u kojima tirkizna boja može da izgleda jako primamljivo, naročito u ovo doba godine kada nam je svima samo more u glavi. Vjerujem da se može iskombinovati na još puno načina, i da će ostati IN još barem jednu sezonu.

1 comment:

  1. o da moja omiljenica, uz belu i koral. koliko divnih tunika, oh shta bih dala da neku takvu nadjem u bgdu neeemaa o.O
    a shto se make upa tiche ana ljubinkovic je u kolekciji jesen/zima 2009/10 sve manekenke poslala na pistu sa tirkiznim i zelenim tushem. stvarno super izgleda :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...