Friday, July 2, 2010

Bosnian Hair Stylist: Eldin Nuhić

Frizeri su bile njegova majka, tetka, pa ne čudi da je ljubav prema tom poslu upravo tu i začeta. Kad je bio mlađi prvo je šišao prijatelje, a nakon prvog izlaska na takmičenje, shvatio je da njegov „želudac” ne može bez makaza.

Iako iza sebe ima bogato školovanje ne želi ga isticati, jer, kako kaže, ne želi da ga diplome određuju. Ne želi prezentirati sebe, želi da ljudi prepoznaju njegovu frizuru. Prvo je otvorio frizerski salon, ali se to mjesto vremenom pretvorilo u beauty salon. Učestvuje na snimanju editorijala, često odlazi na seminare, uskoro otvara akademiju. Bazirani su na Joico proizvodima, s čijim predstavnicima je napravio pomake i koji su ga podržavali u razvoju.

Eldin Nuhić se u Areni Zagreb predstavio s deset modela, a kreacije koje su modeli nosili izradile su Emina i Nermina Hodžić. Posebnu pažnju medija privukle su frizure koje su bile dekorirane umjetnim cvijećem.

Na stageu Eldin Nuhić je u nekoliko minuta napravio 'kapu od kose', dok su ostala tri frizera šišala svoje modele.
Revija u Zagrebu bila je svojevrsna priprema za Šangaj, gdje se Eldin Nuhić trenutačno nalazi kao jedan od predstavnika BiH na velikom gospodarskom sajmu Expo 2010. Nakon Šangaja Eldin planira napraviti i samostalnu reviju u Sarajevu.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...