Friday, July 2, 2010

Lanvin - Spring/Summer 2010.

Tri odlične koktel haljine uskog kroja s veoma zanimljivim gornjim dijelom zahvaljujući vješto oblikovanoj tkanini samo su početak prikazivanja ljetne kolekcije Albera Elbaza za Lanvin.

Kultna pariška kuća trenutno uživa izuzetno jaku naklonost modnih medija zahvaljujući upravo glavnom dizajneru koji se u Lanvinu snašao bolje nego u ijednoj drugoj modnoj kući za koje je ranije radio. Kao i uvijek dugačka pista u sebi je imala nešto arhaično, bajkovito, a istovremeno vrlo grubo.

Baš kao i kolekcija kao stvorena za bajkovitu princezu koja zna prepoznati trenutak u kojem treba skinuti ružičastu haljinu i obući nešto crno i usko. Doduše, isto tako bajkovito! Elbaz se također poigrava sakoom kojem uklanja rukave i od njega stvara zanimljive haljine ili ga kombinira sa suknjom pri čemu je struk uvijek naglašen, a figura izdužena.
Oduševljavaju zanimljive draperije, posebice zbog toga što je većina modela izrađena od poliestera. Veliki izazov za samog dizajnera koji je morao ukrotiti materijal i od njega napraviti ono što je zamišljeno. Rezultat je fantastičan, posebno kada se radi o kombinezonima.

U ovoj kolekciji Elbaz je za haljine koristio i odlično obrađenu meku kožu, te sasvim sigurno izazvao zadovoljstvo promatrača. Nakit je uvijek bitan na Lanvin revijama, pa je i ovaj put odradio veliki dio stylinga, a veoma zanimljiv detalj jest da se rukavica nosi samo na jednoj ruci. Alber Elbaz ponovno je napravio čarobnu kolekciju, a način prezentacije - od izgleda piste, preko rasvjete i odabira modela, je potpuno bezgrešan. Lanvin je ponovno među najboljima.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...