Tuesday, July 6, 2010

Books: For Ladies Only

Vrijeme godišnjih odmora je lagano došlo, i svi se veselimo moru, obali i ljenčarenju. Međutim, u prtljazi treba uvijek naći malo mjesta za barem jednu knjigu koja će nas zabaviti na plaži. Uz pomoć knjiga najlakše se opustiti, a ovdje je nekoliko prijedloga isključivo po 'ženskom ukusu'.


Candace Bushnell: 'THE CARRIE DIARIES'
„Carryni dnevnici“ je priča o sazrijevanju junakinje koja je postala najveća ikona naše generacije. Prije „Sex-a i grada“ Carrie Bradshaw je bila djevojka iz malog grada koja je željela više. Sve do kraja srednje škole Carrie i njene drugarice su nerazdvojne. Ali, pojavljuje se Sabastian Kid i izdaja prijateljice navodi je da preispita sve. Ova knjiga je priča o tome kako obična devojka uči da razmišlja svojom glavom i razvija se u britkog, pronicljivog pisca. Čitaoci će saznati njeno porodično porijeklo, kako je započela svoj književni poziv. Kroz drske i uzbudljive avanture, videćemo šta je dovelo Carrie u New York.


Lucy-Anne Holmes: '50 WAYS TO FIND A LOVER'
Sarah Sergent nije imala dečka tri godine i devet mjeseci. Pet mjeseci je skupljala hrabrost da priđe ćelavom momku sa stomačićem, koji radi u obližnjem pub-u. Pomenuti gospodin ju je obavijestio da bi radije ostao kod kuće i gledao „Narniju“ na DVD-ju. Time joj nije samo povrijedio ponos, već ga je potpuno razorio. Obećala je sebi da je to bio posljednji pokušaj da se približi osobi suprotnog pola. Ali, njena porodica i prijatelji drugačije razmišljaju. Prijavili su je za reality show mimo njene volje, natjerali je da ide na munjevite sastanke na slijepo, a onda su je podstakli na nešto još radikalnije: da pokrene blog.


Steve Harvey & Denene Milner: 'ACT LIKE A LADY, THINK LIKE A MAN'
Šta muškarci stvarno misle o ljubavi, ljubavnim vezama, prisnosti i obavezama. Steve Harvey, domaćin Jutarnjeg programa, ni sam ne zna koliko je izuzetnih žena upoznao. To su žene koje su u stanju da istovremeno rukovode privatnim preduzećem, savršeno vode domaćinstvo sa troje djece i volontiraju u humanitarnim organizacijama. Pa ipak, kad je riječ o ljubavnim vezama, nikako ne mogu da shvate muško ponašanje. Zašto? Steve smatra da je to zato što savjete traže od drugih žena, a zapravo im samo muškarac može objasniti kako da pronađu i zadrže muškarca.


Dorothy Koomson: 'MARSHMALLOWS FOR BREAKFAST'
Nakon što se vrati iz Australije u Englesku, Kendra Tamale iznajmljuje stan od Kyle-a, razvedenog oca dvoje djece, pronalazi posao i nada se jednostavnom životu. Kyle-ovi petogodišnji blizanci, Summer i Jackson međutim, žele da usvoje Kendru kao svoju majku – jer im dozvoljava da jedu slatkiše za doručak. Kendra skriva tajnu zbog koje ne želi da se ikome približi, no uprkos svemu postaje dio njihovih života. Baš kada joj se učini da je ipak uspela da živi kako je oduvijek željela, Kendra nailazi na čovjeka koji sa njom dijeli užasnu tajnu – njen život se u potpunosti raspada. „Slatkiši za doručak“ je priča o iskupljenju, nadi i ljubavi. Savršena knjiga koju treba čitati na odmoru.


Sherry Argov: 'WHY MEN LOVE BITCHES'
Nikad stidljiva i uvijek urnebesno duhovita, knjiga Sherry Argov „Zašto se muškarci žene kučkama?“ je oštroumni manifest koji pokazuje ženama kako da neobaveznu vezu preobraze u ozbiljnu. Uz mnogo sočnih detalja sličnih povjerljivom razgovoru među drugaricama, Sherry bez rukavica objašnjava zašto vaše beskrajno razumijevanje za njega ne znači uvijek da će i on vama biti odaniji. Bez obzira da li ste neudati, udati, odnedavno rastavljeni, ili jednostavno siti pitanja kada ćete naći muža budući da vam vrijeme ističe „Zašto se muškarci žene kučkama?“ je vodič da zračite samopouzdanjem i zadobijete ljubav i poštovanje.


Lindsay Kelk: 'I HEART NEW YORK'
Ljeto je savršeno počelo vjenčanjem Angeline najbolje drugarice. Dok je kao djeveruša pratila prijateljicu ka oltaru, razmišljala je o tome kako bi i sama uskoro mogla da se uda. A onda... Svi njeni snovi nestaju, jer shvata da je dečko vara. Odlazi u New York, otkriva svoj novi identitet, upoznaje nove prijatelje. Počinje da se viđa sa dva muškarca i odlučuje da njeni izlasci budu tema blog stranica koje piše za časopis. Ipak, jedno je pisati čitaocima o svojim romantičnim dilemama, a drugo pokušati da ih sama shvatiš. Angela je zaljubljena u New York, ali hoće li njeno srce zauvijek pripasti velikom gradu ili će je ipak vratiti kući?

3 comments:

 1. Draga Minni hvala na kommentu, samo da znash da je citat sa desne strane (Audrey Hepburn) moj najomiljeniji ikada! :)
  inače sam fan chick lit literature, upravo završila sa Kerinim dnevnicima :/ bzv mi je, kao da je pisano za američke tinejdžerke iz unutrašnjosti.
  Ja bih ovom spisku dodala Sofi Kineselu "Sećaš me se?", Megi Olederson "Račun i osećajnost", Lorin Vajberger "Svako ko je neko"... Malo su starije knjige, ali skroz super :)

  ReplyDelete
 2. Eto onda imamo jos nesto zajednicko :) Ja sam citala i Kinselu, a o Megi Olderson i Lorin Vajberger da ti i ne govorim :) Od Megi imam sve sto je do sada izaslo na nasim prostorima. Od Lorin mi jos nedostaje 'Djavo nosi Pradu', ali samo iz razloga sto trazim izdanje isto kao njene knjige koje do sada imam. Pronaci cu vec! :)

  ReplyDelete
 3. Hej, vas dve, ovde se tako poklapamo :))) Sofi Kinsela mi je najomiljenija. Sto se tice ovog leta, citala sam Kerine Dnevnike, Volim New York... Preporucila bih vam Sesiliju Ahern "Na kraju duge" i "Hvala za uspomene". "Na kraju duge" je moja omiljena.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...