Friday, July 2, 2010

Diane Von Furstenberg: Sandals


Diane Von Furstenberg jedna je od vodećih američkih modnih dizajnerki. Rođena je u Briselu ( Belgija ) 1946. godine, a svoju modnu liniju lansirala je ranih 70-ih godina prošlog stoljeća. Dizajnerica priznaje kako je u modu ušla bez ikakvog iskustva, a za samo šest godina, njena kreacija haljine na preklop, po čemu se i proslavila, dostigla je vrhunac prodaje.


Iako je studirala ekonomiju u Švicarskoj, život je posvetila modi i stilu. Svoju je modnu filozofiju sama opisala jednostavnom rečenicom: "Osjećajte se kao žena, nosite haljinu!" U njezinim su se riječima prepoznale Uma Thurman, Jennifer Lopez, Mary Tyler Moore, Betty Ford, Gloria Steinem i Gwyneth Paltrow, velike svjetske zvijezde koje redovno nose kreacije s potpisom modne kuće DVF.
Modna povijest Diane Von Fürstenberg je vrlo bogata i medijski iscrpno popraćena.


Za predstojeću sezonu, pun pogodak su sandale spomenute dizajnerke, a u njenim kreacijama ima za svakog ponešto. U svojim kolekcijama je predstavila seriju vamp sandala sa visokim potpeticama, kao i onih ravnih, a obično ih krasi više kaišića, po čemu se može prepoznati njen poseban stil.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...