Saturday, July 3, 2010

Bosnian brand: Granoff


Granoff nudi kolekciju modernih, elegantnih i otmjenih odijela, ne samo za izuzetne i važne prilike, nego i za svakodnevno nošenje, koje zahtijeva svježinu i slobodu pokreta u komuniciranju sa okolinom.

Granoff je kuća specijalizirana za mušku modu. Odijela su dizajnirana za kozmopolite, ljude koji vole klasiku, a koji u isto vrijeme drže korak sa posljednjim modnim trendovima. Uz slobodan i inovativan dizajn, sve kolekcije su napravljene od visokokvalitetnih materijala u skladu sa svim ISO standardima renomiranih talijanskih kompanija:
Marzotto, Loro Piana, Tessilstrona, Reda, Merinka, Ermenegildo Zegna koji su dobavljači materijala za kreatore kao što su: Boss, G.F.F. Valentino, Missoni, Marlboro Classic, Armani, Kenzo. Za ljude koji prepoznaju kvalitet, znaju šta znači imati samopouzdanja i nositi odjeću koja naglašava individualnost.


Granoff koristi isključivo italijanske tkanine izrađene od prirodnih vlakana ( vuna, kašmir, pamuk, svila ) renomiranih svjetskih proizvođača tkanina. Određeni broj ovih tkanina je specijalno dizajniran i obrađen po zahtjevima kupaca.

Kvalitet tkanina koje koriste za proizvodnju muških odijela kreće se u rasponu od međunarodnog standarda za kvalitet, kategorije Super 100'S, Marzotto - firme koja je većinski vlasnik Boss-a, J.F. Ferre-a, Valentina, Marlboro Classic-a, Missoni-ja, pa sve do Super 200'S, Loro Piano koje ekskluzivno izrađuju tkanine za Granoff i firme poput Briona i Kitona.

Zbog velikog interesovanja i potražnje za Granoff proizvodima, otvoreno je 6 ekskluzivnih prodajnih salona na području BiH: Sarajevo, Mostar i Zenica.

Granoff zapošljava mlade dizajnere i stručnjake iz svijeta mode, koji su učili od vrhunskih italijanskih modnih kreatora sa kojima ta kuća blisko sarađuje.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...