Monday, July 12, 2010

Presenting: Catalogues Fall/Winter 2010.

Modnih fotografija nikada dosta. Barem meni. Još i sada imam pune kutije slika koje sam kao mala izrezala iz skupo plaćenih časopisa. Danas, kada je internet dostupan 24/7, svoje kutije sam zamijenila folderima u računaru. I dalje vjerno prikupljam, samo se način 'arhiviranja' promijenio.
Ovaj put sam pronašla nove reklamne kampanje brandova Blumarine, Oscar de la Renta, Alberta Ferretti i Bally. 


Brand Blumarine već 30 godina uspješno vodi dizajnerka Anna Molinari, a za sezonu jesen/zima 2010/2011 za reklamu je izabrala Marynu Linchuk, 22 godina staru ljepoticu iz Minska, Bjelorusija. Maryna trenutno živi u New York-u i članica je agencije DNA.


Američka teen girl Karlie Kloss je zaštitno lice dizajnera Oscara de la Rente za istu sezonu. Kampanja odiše elegancijom, a ova 17-godišnjakinja iz Chicaga je pri njenom stvaranju pozirala fotografu Craigu McDeanu.


Talijanska dizajnerka Alberta Ferretti odlučila je da angažuje provjerena imena; fotografa Paola Roversija, te modele Sigrid Agren i Moniku Jagaciak. Paolo je za ovu renomiranu kuću napravio niz crno-bijelih fotografija sa naglaskom na romantiku.


Na kraju, modnu kuću Bally u hladnim danima će promovisati Poljakinja Anna Maria Jagodzina i švedski model Mathias Bergh, koji je bio i u Burberry kampanji za sezonu jesen/zima 2009/2010. Fotografije za novi katalog je uradio Craig McDean.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...