Monday, September 20, 2010

Septembarski pregled

Septembar, moj septembar je gotovo pri kraju, i mada sam samo malo obratila pažnju na famoznu 'September cover page', evo i laganog ispraćaja najvećeg izdanja godine, ma o kojem se magazinu radilo. BIG u pravom smislu riječi, svaki od njih ima od 200 pa do čak 800 stranica, punih članaka, editoriala, reklama, trendova i odjeće. Ovaj put idemo sa pregledom Vogue-a :)

Vogue UK / Kate Moss


Kate Moss je pravi dokaz da neka lica u svijetu mode ne mogu da dosade, a kad je riječ o njoj, pripala joj je čast dva puta, tj. dvije godine za redom da bude na naslovnici UK Vogue-a. To je za nju ukupno 13-ti put da se pojavljuje upravo na njihovoj naslovnici, očigledno za nju više nego sretan, obzirom da je još jednom odradila vrhunski posao i dokazala zbog čega toliko dugo ne odlazi iz centra modnih događanja. 
Može se reći da je upravo ovaj editorial za Kate poseban, jer su iz uredništva 'dopustili' da prava ona izađe na površinu, ni manje ni više pokazavši moćni The Moss Factor - mješavinu buntovnog rock'n'roll-a i klasične elegancije u crno-sivim varijantama.




Vogue Australia / Catherine McNeil


U dalekoj Australiji idu po svom, što ne znači da su daleko od nama bližih evropskih i američkih trendova. Za septembarsko izdanje su bili inspirisani pedesetim godinama, što znači uzak struk u prvom planu, haljine i pune suknje, tuš na očima, bob frizura, te različiti printovi, uključujući ovdje decentni leopard. Catherine McNeil je u editorialu A Fine Romance nosila Pradu, Louis Vuittona, te Dolce&Gabbanu. Pa kako da ovaj editorial onda ne ispadne vrhunski! 
P.S. Toliko mi je ljepša, svježija, zdravija, i privlačnija od Kate, da sam morala staviti malo više fotografija. Podsjeća na Sofiju Loren koja mi je toliko draga! Ali psssst... :)








Vogue Japan / Natasha Poly


Iz Japana, za moj ukus, ništa posebno, osim zgodne plavuše na naslovnici. Gold izdanje Natashe Poly jedno je od ukupno sedam koje je samo u ovoj godini snimila za Vogue. Naslovnica izgleda donekle obećavajuće   ( ako zanemarimo greškicu - American Beauty natpis za model koji potiče iz Rusije! ), međutim, editorial On The Rocks, potpuno je daleko od zlata i sjaja, a fotografirao ga je Karl Lagerfeld. Ništa više od blurry fotografija blijedog lica i prenaglašenog smokey eyes make up-a. Dizajnerske krpice pripadaju, osim Chanel-a, i Givenchy-ju te Emilio Pucci-ju.




Vogue Japan / Dress For Success Editorial


Editorial Dress for Success, također u japanskom izdanju Vogue-a, malo popravlja kiks napravljen sa naslovnicom. Kako mu ime kaže, donosi poslovne outfite po posljednjoj modi, i to iz kolekcija Hermes, Chloe, Calvin Klein, Michael Kors, Stella McCartney i drugi. Sudeći po trendovima, nema više dosadnog poslovnog i jednoličnog look-a. Mada u klasičnom i strogom kroju, krpice su itekako primamljive, naročito tvid kaputi, krzno i velike torbe. Sve je to uljepšala glavna akterka editoriala Constance Jablonski.





Kad sam već kod Japana, ne mogu a da se još jednom ne osvrnem na Miss Gagu, i na najšokantnije i izdanje sa najmanje ukusa - Vogue Hommes Japan.

Idem još jednom pomenuti i američko izdanje ( bez njega ovaj post ne može proći ):

Vogue US / Halle Berry


Vogue Spain / Miranda Kerr


Miranda Kerr je ove godine napravila veliki bum tajnim vjenčanjem, te trudnoćom, pa nije ni čudo što su joj ove godine pripale dvije naslovnice Vogue-a, i to španjolskog i talijanskog izdanja. Ovo talijansko je urađeno u  3D-u, što je izgleda još jedna velika novina u štampanim medijima.

Vogue Italy / Miranda Kerr ( again! )


Da bi se naslovnica, kao i popratne 22 stranice editoriala sa Mirandom mogle vidjeti kako treba, uz septembarski broj je obezbijeđen i par 3D naočala. I mean...How cool is that ?

Vogue France / Marion Cotillard


Čini mi se da je ovo francusko izdanje i najmračnije, u royal blue i crnoj, sa jednako tamnim make up-om na glavnoj zvijezdi mjeseca. Slično je i sa ostatkom editorial-a, fotografisanog od strane Mert Alas-a & Marcus Piggott-a, sa naglaskom na očima, pa mu je i naziv u skladu s tim - 'Marion Dans les Yeux'.




Vogue Russia / Natalia Vodianova
 
 

Last but not least - Natalia Vodianova na naslovnici ruskog izdanja fotografisana je od strane Mert & Marcus-a, a o njoj sam već pisala.

Još je puno toga reći o Vogue-u i njegovim izdanjima širom svijeta, ali to bi značilo natipkati post dug cijelu stranicu ( ako već nisam ?? ). Zato, do idućeg posta sa pregledima - uživajte ( ako ništa, onda u slikama ).



1 comment:

  1. u poslednje vreme ja sam addict australijskih izdanja. lepo to rade, prelom, fotografija +txtovi koje mogu da chitam
    zaista dobitna kombinacija
    chak su im i online izdanja dobro reshena
    so thumb up za australiju
    ilit 12 points go to Australia :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...