Tuesday, September 28, 2010

eBay LookBook


Kada se spoje tehnologija i moda, dobije se jedan ogroman projekat eBay-a, koji se, po uzoru na mnoge web stranice, uključio u podsticanje posjetitelja da prilože svoje look-ove, komentarišu, diskutuju na forumu i sl., a mogu se i prijaviti na takmičenja. Tako sve do 23. oktobra traje Gap Challenge u kojem svi učesnici trebaju pokazati outfit u koji su uključene crne pantalone.
Ideja je potekla od glavne menadžerice Miriam Lahage, koja je prva predstavila svoj projekat eBay Fashion LookBook-a, što je ujedno i prva njihova galerija stila preko koje se može obaviti i shopping.


eBay je mudro smislio da dalje širi ovaj projekat putem takmičenja na koja se mogu prijaviti svi koji to žele. U takmičenju će biti izabrano 25 pobjednika, a onaj ko osvoji prvo mjesto uživat će u shoppingu vrijednom 5.000 dolara.
Izbor će vjerovatno biti jako težak, s obzirom na raznolikost oko 20 miliona novih update-ova dnevno!

3 comments:

  1. komercijalizacija svegaaa ::))
    i dal su ovo charape sa mashnicom? ako jesu genijalne su!
    ako je neki tatto po uzoru na chanel onda mi je bzv :)

    ReplyDelete
  2. Ovo su izgleda čarape, i baš me je to i privuklo da stavim tu sliku, koju sam tako instant našla zajedno sa ostalim info. Sram me bilo, nemam mašte ni živaca pa da potražim nešto drugo :(

    ReplyDelete
  3. Imam namjeru sada odmah posjetiti ovu stranicu. jeli ovo nešto slično lookBooku ili?
    I ove hulahopke su predivne.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...