Sunday, September 12, 2010

Ice & Furry Chanel, fall / winter 2010.

Moram priznati da sam davno vidjela snimak i fotografije Chanel fall / winter 2010. kolekcije sa Paris Fashion Week-a, i malo je reći da sam ostala otvorenih usta.
Modeli od glave do pete obučeni u krzno, krzneni kombinezoni, ekstravagancija do usijanja, a sve to ukrašeno santama leda koje su se na scenu transportovale direktno iz Skandinavije. Kako je revija odmicala, tako su se sante topile, što je navodno i bila poruka Karla Lagarfelda, tj. još jedno upozorenje na globalno zatopljenje koje postaje sve veći problem današnjice.
Uglavnom, krzna je bilo na sve strane ( srećom lažnog! ), na okovratnicima, rukavima, i odjeći. Samo su čizme i torbice ličile na nešto, mada je i tu bilo novosti u vidu pletiva, čipke, perja i volana. Jedino što se meni ovdje dopalo je svevremenska kombinacija crne i bijele boje, ostalo ću vjerovatno zaboraviti već po objavljivanju ovog posta. 
Niti se mogu zamisliti sa kockicom leda u ruci u vidu torbice, niti u čupavim čizmama ( na svu sreću, ionako to sebi ne bih mogla ni priuštiti! ). Jednom rječju: ova kolekcija je po svemu sudeći totalno couture, ni traga od ready to wear.  Ali ću zato sa nestrpljenjem iščekivati editoriale u kojima će biti iskorišteni ovi komadi, to će zasigurno biti zanimljivo! 
1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...