Monday, December 6, 2010

Prve modne kampanje za proljeće/ljeto 2011.

Nije zima ni počela, a već izlaze fotografije iz prvih modnih kampanja za sezonu proljeće/ljeto 2011. Sve je počelo od Pradine kampanje za kolekciju prvi put viđenu na Milan Fashion Week-u, koja je izazvala mnogo komentara, kako pozitivnih tako i negativnih. Na internetu su nedavno procurile prve fotografije koje je odradio Steven Meisel. Glavne uloge su pripale talijanki Mariacarli Boscono, amerikanki Arizoni Muse, slovakinji Kingi Rajzak, poljakinji Zuzanni Bijoch i argentinki Tati Cotliar. I kampanja je, kao i sama kolekcija digla dosta prašine.Slijedeći je modni brand Pinko koji je kao zaštitno lice za sezonu proljeće/ljeto izabrao 32-godišnji estonski model Carmen Kass. Prvu fotografiju potpisuje Maciek Kobielski.


I na kraju pravi šlag na torti. Zaštitna lica za Dolce & Gabbanu, sezona s/s 2011. su brazilke Izabel Goulart i Alessandra Ambrosio. Fotograf koji je uradio kampanju je amerikanac Steven Klein, i umjesto očekivanog šarenila koje bi najavilo lijepe dane, odlučio se za crno-bijelu priču.


S druge strane, mušku kolekciju Dolce & Gabbane za istu sezonu reklamirat će Noah Mills, Tony Ward i Sam Webb. Opet je tema ove kampanje slava pravog, jakog muškarca i patrijarhalna južnjačka atmosfera. Po atmosferi i tematici lako se može prepoznati da je i ovaj put za fotografiju bio zadužen Steven Klein. Ono što je zanimljivo, da pored prošlogodišnje kampanje sa Madonnom kao glavnom ulogom, ovaj put kampanju krasi njen bivši Tony Ward, i pojavio se u nekoliko njenih spotova: Cherish, Erotica i Justify My Love. 
Jedva čekamo da vidimo i ostale, zar ne ? :)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...