Monday, July 11, 2011

Tres metros sobre el cielo

'Mladić koji se šeta okolo, ne osvrće se na vrijeme, ne obraća pažnju na okolinu. Ali iznenada se pojavi osoba koja ga smiruje. Sa kojom lebdi. I kada lebdi, shvati stvari. Sitne stvari. Strpljenje. A to čini da se dobro osjeća.'

Tri metra iznad neba - ukroćena goropad, film o ljubavi mladih, o dva različita svijeta i nepomirljivim sukobima. Film u kojem sam se pronašla, a hoće i svi drugi koji su bili mladi i ludo zaljubljeni :) 
Tek naknadno sam saznala da je film urađen po istoimenoj knjizi autora Federico Moccia-e, koja ujedno ima i nastavak knjige i filma pod nazivom 'Želim te' ( Ho voglia di te ). Već imam namjeru da ih potražim i pročitam ovog ljeta.
Da ne bi bilo zabune - ovaj film o kojem ja govorim je španjolska verzija, dok će drugi dio izaći u decembru ove godine. Talijanske verzije oba filma su odavno snimljene.
Velika preporuka od mene, posebno ženskom ( i jedinom ) dijelu čitateljstva :)

6 comments:

  1. uf..nemoguće ljubavi.. tu se i ja pronalazim.. baš ću da pogledam :D

    ReplyDelete
  2. idem na piratebay odmah,treba mi neki lepi filmcic za ove vrele dane kad se trudim da ne izlazim iz kuce.Ljubim te!

    ReplyDelete
  3. najbolji film ikada !!!

    ReplyDelete
  4. Prelijep film :D ... Sta znate o II djelu, nema nista na netu, trazila sam ?

    ReplyDelete
  5. Da zbilja jeli iko zna nesto od drugom dijelu ovoga filma ?

    ReplyDelete
  6. DRUGI DIO CE BIT PRIKAZIVAN 22.7.2012... JEDVA CEKAM... UGLAVNOM, ON SE VRACA IZ LONDONA, SREĆE BABI, ALI I NEKOG DRUGOG, BABI SE UDAJE, ZAPRAVO PRICA O TOME, A DA LI CE SE UDATI O TOM SE NISTA NE ZNA... ON NARAVNO NEODOLJIV I U OVOM DIJELU FILMA, CAK I BABI KOJA MI SE U PRVOM DIJELU NIJE SVIDJELA, SAD TAKODJE IZGLEDA PRIMAMLJIVO...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...