Monday, July 4, 2011

Two more celebrity weddings & digits


Ne zovu uzalud ljeto sezonom vjenčanja. Povode se tim pravilom i slavni, pa su princ William i njegova Kate 'probili led'. Kako Britanci kažu 'There is only one Kate in London'. Moglo bi se diskutovati, ali zasigurno vjenčanje 37-godišnje Kate Moss nije moglo proći nezapaženo. Udala se u petak, 1. jula sa rockerom Jamiejem Hinceom u crkvi u selu Cotcworlds. Kate je izabrala vjenčanicu koju je kreirao John Galliano, dok je mladoženja bio u YSL odijelu. Od ukupno 10 djeveruša, 'glavna' je bila Lila Grace Rose, Kateina kćerka iz braka sa Jeffersonom Huckom. Cijela svadba je bila u rockerskoj atmosferi i trajala je 3 dana, uključujući i koncert na kojem su nastupali Beth Ditto, Snoop Dogg, Foo Fighters i drugi, što je mladence koštalo više od 1,1 miliona eura. Šuška se da je samo torta koštala 11.000 eura, te da je Katein otac za cijeli događaj poklonio 55.000 eura.


Još glamuroznije, a tako i priliči, bilo je vjenčanje 52-godišnjeg princa Alberta II od Monaka sa 20 godina mlađom Charlene Wittstock, bivšom plivačicom iz Južne Afrike. Slavlje je trajalo 2 dana; prvi dan je održana građanska ceremonija, a drugi dan na istom mjestu - u kraljevskoj palati Grimaldi, je održan vjerski obred na kojem je prisustvovalo oko 3.500 zvanica. Među njima su bili brojni poznati, od francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, do kreatora Karla Lagerfelda i manekenke Naomi Campbell. Charlene je izjavila da bi željela u Kraljevinu Monako unijeti dašak mode, baš kako je Grace Kelly u svoje vrijeme unijela dašak filma. I ne čudi što je mladenka zasjala u jednostavnoj ali prelijepoj vjenčanici od Armani Prive-a. Na izradi vjenčanice tim dizajnera je radio ukupno 2.500 sati, a napravljena je od 130 metara bijele svile. U nju je utkano oko 40.000 kristala, 20.000 bisera i 30.000 pozlaćenih kamenčića. Morate priznati da su cifre zaista impresivne.



5 comments:

  1. Prekrasne su i jedna i druga,meni je blizi styling mlade Kate,ali i princeza je predivna,bas kao sto i treba da bude naslednica neponovljive Grace!

    ReplyDelete
  2. Mkate...nenadmašiva u svojoj jednostavnosti a chicu, a Charlene decentna i profinjena! :) Divan post draga! <3

    ReplyDelete
  3. Meni je Charlene divna i moram priznati da sam pustila koju suzu! :)
    xx,K.

    ReplyDelete
  4. I posted about this also on my blog few days ago:)
    Darling, i'm so unhappy...
    I've changed my blog url and now the old fallowers cannot see me in dashboard when I post or else...
    Can you please click fallow again on my page? I would be very grateful!
    www.amolusso.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Hey! Nice blog! Check out mine and follow me! I always follow back!
    http://thefollowersoffashion.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...