Monday, June 28, 2010

Presenting: Fashion Books

Broj knjiga o modi, modnoj industriji i dizajnerima je zaista velik. Ne trebamo ni govoriti kako je knjiga uvijek dobar izbor za poklon, a s obzirom na raznovrsne sadržaje - može se pronaći ponešto za svaki ukus. Računari su ih možda prestigli u svemu, ali morate priznati kako 'klikanje' mišem ipak nije ni približno šarmantno kao listanje stranica knjige u lijepom uvezu.
Svim zaljubljenicima u modu preporučujem ova dva naslova:

MODELS CLOSE-UP by David Bailey

Ova dokumentacija historije modelinga ilustrovana je radovima poznatog i cijenjenog modnog fotografa Davida Baileya. Unutra ćete pronaći intervjue sa svjetskim top modelima: Jean Shrimpton, Jerry Hall, Iman, Isabella Rossellini, Helena Christensen, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Kate Moss, Karen Elson, Alek Wek, te njihovim agentima, fotografima, modnim urednicima i dizajnerima.THE ART OF HAUTE COUTURE by Victor Skrebneski & Laura Jacobs

Prozvali su je 'must have' za ljubitelje mode, sadrži 150 ilustracija - većinu u boji, kao i citate samih couturier-a.Fotografije pokazuju elemente - liniju, teksturu, ornamente - koje su majstori poput Chanel-a, Givenchy-ja, Saint Laurent-a, koristili kako bi modu pretvorili u couture.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...