Saturday, June 26, 2010

Bosnian brand: Bellissima

Modna kuća Bellissima kreira odjeću za savremenu damu imajući u vidu neprolaznu ženstvenost nekadašnjih modnih ikona, ali i zahtjevni tempo života u 21. stoljeću.
Bellissima je prva modna kuća u Bosni i Hercegovini koja sarađuje sa najboljim bh. dizajnerima čiji su talent prepoznali ukazavši im priliku da realiziraju svoje pret-a-porter ideje u modnoj industriji. Svaka kolekcija odiše prepoznatljivošću i inventivnošću dizajna koji Bellissima nudi svojim kupcima, što ih odvaja od uobičajenog i stavlja u sferu originalnog i jedinstvenog.
Maloprodajna mreža se razvija od 1997. godine, kada je otvorena prva poslovnica u Sarajevu, do danas, kada modna kuća Bellissima broji 14 vlastitih i 10 franšiznih prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini. Naravno, Bellissima se i dalje širi. Predstojeće otvaranje ekskluzivne prodavnice u Beču prvi je korak ka osvajanju inozemnog tržišta.
Kvalitetni materijali, pristupačne cijene i vrhunski bh dizajn su osnov svake kolekcije ove modne kuće, pa tako i nove kolekcije proljeće/ljeto 2010.
Većina prezentiranih modela već je u slobodnoj prodaji i mogu se naći u buticima Bellissime širom BiH.
Ready to wear ili pret-a-porter kolekcija je namijenjena mladoj poslovnoj ženi čiji životni tempo zahtijeva sofisticiranu i udobnu odjeću. Udobnost dominira ukupnim izgledom što predstavlja osnovnu potrebu današnje moderne žene.
Svježina i povratak boje je ono što definiše izgled nove kolekcije proljeće/ljeto 2010. modne kuće Bellissima.
Bez dileme, tonovi pustinje preovladavaju u ovoj kolekciji i služe kao osnova za dopunu prirodnog izgleda koji je obogaćen jarkim tonovima.
Morska atmosfera koja se odražava u nijansama bijele i tirkizne, osvježene sa bojom zlata, u ovoj sezoni dolazi do svog posebnog izražaja.
Vedrina se odražava i u tonovima ružičaste koji se pretapaju u nijanse biserno bijele.
Crna i bijela su uvijek važne kao podloga ili kao opozit jedna drugoj, pogotovo kada se nose u večernjim prilikama.2 comments:

  1. da li ima negde u srbiji da se nadju Vasi modeli?

    ReplyDelete
  2. Mislim da ima prodavnica u Beogradu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...