Tuesday, June 29, 2010

King of shoes: Christian Louboutin


Pored Manolo Blahnik-a, novi kralj štikli je Christian Louboutin! Njegovi potplati lakirani u jarkocrvenu boju zavladali su čak i drugim na­stavkom  popularnog ‘Seksa i grada’. Glumica Sarah Jessica Parker i njene najbolje prijateljice ulicama New Yorka (  i Abu Dhabija ) više suvereno ne kora­čaju u modelima dizajnera kojeg su proslavile, nego imaju novi fetiš. Ali nisu samo one očarane cipelama koje proizvodi ovaj sredo­vječni Francuz. Gotovo da nema glumice ili pjevačice, na domaćoj ili inozemnoj sceni, koja nije barem jednom prošetala u novom paru luksuznih cipela za kojima žude žene ( a i pokoji muš­karac ) diljem svijeta.
'Na ženi ništa ne može biti seksepilnije od Loubou­tinovih crvenih potplata' – jednom je prilikom rekla mlada i razuzdana glumica Lindsay Lohan o cipelama koje često krase njezine noge na kojem god se crvenom tepihu pojavi.

Svoju prvu liniju štikli sa čuvenim crvenim potplatom Louboutin je lansirao 1991. godine, a do 1992. godine one su postale njegov prepoznatljiv znak. U martu 2007. godine je priložio zahtjev U.S. Trademark-u da zaštiti ovaj svoj 'izum'. 
Kao dijete, često je bježao iz škole, i već u 12-oj godini je posjećivao pariške noćne klubove kako bi gledao plesačice i njihove kostime. Ističe da su upravo ti kostimi imali uticaja da on postane dizajner cipela.

Velike poklonice ovog mo­dnog branda su i Madonna, Cameron Diaz, Nicole Kid­man, Gwyneth Paltrow, Gwen Stefani, Anne Hatha­­way, Charlize Theron i Eva Longoria Parker. Christiana Luoboutina je čak i Oprah Winfrey opi­sala kao umjetnika. Ipak, sva ta slava nije promijenila skrom­nog krea­tora koji nadahnuće za nove modele pronalazi u svim dijelovima života osim u samoj modnoj industriji, gdje za njega imaju samo riječi hvale.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...