Monday, May 21, 2012

Chanel Resort 2013 Collection
Samo deset dana nakon što sam napustila ovo divno mjesto, u Le Château de Versailles je održana još jedna Chanel revija - kolekcija Resort 2013. Više neću govoriti 'neprevaziđena' kada pričam o Chanel-ovim revijama, jer svaka naredna bude takva, i još bolja.
Jesam li ono bezbroj puta napisala 'Bravo Karl' ? Mislim da jesam. Nakon 'Pre-Fall 2012' kolekcije inspirisane Indijom, mislila sam da Karl ne može dalje. Ali ova revija je pokazala da itekako može.
Ukupno godinu dana je planirana ova prezentacija. Kolekciju su već okarakterisali kao 'Marie Antoinette meets punk'. I takva jeste. Miks zlatnog doba Francuske za vrijeme Kralja sunca, i hip-hop stila sa početka dvadeset i prvog stoljeća. To objašnjava platforme na tenisicama, kratke hlače, te plastični nakit i volančiće. Veliki 'like' za cijeli spektar pastelnih nijansi, a još veći za njihov redoslijed. Chanel zna kako. Za sve ostalo - ne znam šta da kažem :) Ostala sam nedorečena na šminku, obuću, krojeve haljina koje me ne podsjećaju na Chanel, i generalno na rokoko stil. Samo su jaknice i dalje tu. Prilagođene naravno. Karl je jednostavno objasnio: 'Ne želim da se Francuska pamti po sumornim vremenima'. Dovoljno. I dosta priče, imam puno slika da pokažem.
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...