Tuesday, September 27, 2011

The most fashionable Royal Ladies ( part II )

Kao što sam rekla u prvom dijelu, nema nekog posebnog reda kada su ove dame ili njihov stil u pitanju. Manje poznate ili više, jedno imaju zajedničko - o njihovom stilu se priča i piše gotovo svakodnevno. Evo nastavka:

1. Princess Mary of Denmark 

Da ljubav možete upoznati bilo gdje i bilo kada dokazuje Mary od Danske, supruga princa Frederik-a koji ju je upoznao za svog putovanja u Australiju na Ljetnu Olimpijadu 2000. godine. Gdje ? U najobičnijem pub-u, vjerovali ili ne. Danas svi evropski mediji njihov brak upoređuju sa pravom bajkom, a njen modni ukus sa onim princeze Dajane, ili Jacqueline Kennedy. Od strane Vanity Fair-a je proglašena jednom od najbolje obučenih, a pozirala je za brojne magazine uključujući njemački i australijski Vogue.
2. Catherine 'Kate' Middleton, Duchess of Cambridge

Htjeli ili ne, o njoj smo saznali sve. Gdje je rođena, čime se bave članovi njene porodice, te sve moguće i nemoguće informacije o njenoj sestri, jedinoj koja je ikada zasjenila mladenku na kraljevskom vjenčanju. No, ubrzo je sve to palo u drugi plan, i sada, mjesecima nakon Kate-ine udaje za princa William-a, priča se uglavnom o njenom stilu. Jedno treba priznati: Kate se jako trudi da svojim stilom opravda novostečenu titulu.

3. Princess Victoria of Sweden

Victoria je najstarija kćerka švedskog kralja Carl XVI Gustaf-a i kraljice Silvije, rođene Njemice. Svoju egzotičnu ljepotu može zahvaliti i tome što sa majčine strane ima i predake iz Francuske. Victoria od 1980. godine obavlja dužnosti princeze, koje nisu nimalo lagane, jer osim što je aktivno uključena u sve aktivnosti kraljevske porodice u Švedskoj, ujedno po očevoj strani spada u nasljednike na britanski, tj. tron Commonwealth-a, kao čak 205-a po redu. U medijima se o njoj često govori, između ostalog jer se Princeza 1997. godine uspješno izborila sa anoreksijom.

4. Charlene Wittstock, Princess of Monaco

Zbog Charlene i Charlize imam predstavu da su sve žene iz Južne Afrike dugonoge, plakovokose i plavooke ljepotice! Bivša olimpijska plivačica, koja je karijeru završila 2007. godine može upravo svom zanimanju zahvaliti poznanstvo sa današnjim mužem - princom Albertom od Monaka. Nakon godina i godina provedenih uglavnom u sportskim kupaćim kostimima, u toku 5-godišnjeg zabavljanja sa Albertom je postepeno razvijala svoj stil i postajala sve zapaženija na mnogim modnim eventima. O njenoj Armani vjenčanici se dugo govorilo!

5. Sheikha Mozah bint Nasser Al Missned

Sheikha Mozah je druga žena, od ukupno 3, šeika Katara Hamada Tanija. No, šeik Hamad se više puta izjasnio kako su druga dva braka politička, i kako je samo ona njegova prava ljubav. Danas je jedna od najutjecajnijih žena u Kataru, koja se bori za prava žena i djece. Aktivista je brojnih organizacija, uključujući i Unesco. Zbog svega nabrojanog, ali i svog besprijekornog stila i izgleda, Forbs ju je uvrstio na 74. mjesto liste '100 najmoćnijih žena svijeta'.
4 comments:

 1. Ne znam sta svi kritikuju Kate, meni ona stvarno novi uglavnom lepu odecu, e sad sto je mlada, pa mozda zato, ne bi trebalo toliko ustogljeno, ali meni se svidja. Ali Charlene me je odusevila :))

  ReplyDelete
 2. Hmmm...od svih njih, moj favorti je Sheikha Mozah. odaje mi utisak da je mnogo opuštenija od ostalih :D

  ReplyDelete
 3. Kate mi je kao vremenska prognoza :D nekad super a nekad užas outfiti..možda se još nije pronašla .D i slažem se da je ova šeikova žena ;D jako zanimljiva, nisam do sad ni znala za nju.

  ReplyDelete
 4. Heh, usvojen moj predlog za Sheikhu! :)
  Charlene odlicna, Kate so-so (lepa odeca, ali na njoj stoji kao na civiluku - Kate, eat something!:)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...