Tuesday, September 13, 2011

The most fashionable Royal Ladies ( part I )

Bez nekog pretjeranog reda i rasporeda - evo nekih od najstajliš cica iz svijeta kraljevskih porodica! Dozvoljeno je da malo dodate, oduzmete, napišete svoje mišljenje :) Ja ih volim, uživam u nepogrešivom stilu nekih od njih. Ovo su neke od njih koje su mi odavno ili u skorije vrijeme 'zapale za oko':

1. Charlotte Casiraghi de Monaco

Ko bi rekao da joj je samo 25 godina! Glavom i bradom unuka Grace Kelly, kćerka Caroline, princeze Hanovera i italijanskog biznismena Stefano Casiraghi-ja. Od malih nogu se izolovala od kraljevske porodice i živjela u Francuskoj. Danas je običan državljanin u Monaku, ali povremeno preuzima neke od funkcija kraljevske porodice. Od strane časopisa Vanity Fair je proglašena za jednu od najbolje obučenih, a danas aktivno radi kao model za Gucci i Chanel.

2. Princess Maxima of the Netherlands

Rođena je 1971. godine u Buenos Aires-u u Argentini, i supruga je nizozemskog prestolonasljednika Willem-Alexandera. Odakle veza Argentine i Nizozemske ? Princeza je u svojoj domovini pohađala holandsku školu ekonomije, i radila kao bankar. Državljanstvo Nizozemske je dobila 'Kraljevskim dekretom' 2001. godine, a udala se 2002. u Amsterdamu.

3. Queen Rania of Jordan

Ne čudi me nimalo što je djevica u horoskopu :) Kraljica Ranija je rodjena 31. avgusta 1970 godine u Kuvajtu. Svojim školovanjem na najboljim univerzitetima u Kairu se istakla kao jako uticajna, a svojom udajom za kralja Abdulaha II od Jordana je samo nastavila u istom smjeru. Danas se bavi humanitarnim radom, bori se za edukaciju i bolje zdravstvene uslove ne samo u Jordanu, već i šire. Sve to, uključujući njen stil u oblačenju doprinijelo je da danas bude poznata i u mnogim drugim aspektima, osim po svojoj ulozi kraljice.
4. Zara Phillips

Jedva da sam znala da je 'royal' :) Zara Phillips je kćerka princeze Anne i unuka kraljice Elizabete II. Nedavno je uzburkala javnost svojom udajom za britanskog igrača ragbija - Mike Tindall-a. Zadržala je svoje djevojačko prezime zbog čestog pojavljivanja u medijima, ali u drugim krugovima voli da je oslovljavaju sa 'Mrs. Tindall'.
Svoju liniju odjeće za Musto Outdoor Clothing je kreirala 2009. godine, a službeno se našla u prodaju u julu 2010.
5. Crown Princess Masako of Japan

Princeza Masako je supruga  Princa Naruhito-a, sina aktuelnih vladara cara Japan Akihito-a i njegove supruge carice Michiko. Mnogo kontroverzi je bilo vezano za njen brak, obzirom da je prvo dijete - djevojčicu i malu princezu Aiko dobila tek osam godina nakon vjenčanja. I dalje je velika kontroverza da li će mala Aiko jednog dana naslijediti tron, obzirom da strogi zakoni u Japanu nalažu da nasljednik bude isključivo muško dijete.1 comment:

  1. Za ovu zenu sam tek nedavno cula: http://wannabemagazine.com/royal-style-sheikha-mozah-bint-nasser-al-missned/ i malo je reci da sam odusevljena njenom pojavom! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...