Tuesday, August 24, 2010

Furniture: Unusual Chairs

Evo još jednog interior posta, kako ih ja volim nazvati :) Priznajem da uživam u namještaju gotovo jednako kao u krpicama. A na ove fotografije neobičnih stolica nabasala sam sasvim slučajno i oduševila se kako komad namještaja može biti originalan i osvježiti cijelu prostoriju. Pa da krenemo!
The Bouquet

Totalno girly, dizajn Tokujin Yoshioka je bio hit 2008. godine u Milanu. Dizajner je izgleda mislio na sve, pa je svoju cvijetnu stolicu predstavio u pet nijansi i to u materijalima koji se nakon sjedenja vraćaju u svoj prvobitni oblik. Pa onda recite da muškarci ne misle na detalje :)


PacM

Priznajem da mi se ova nije dopala. Ali vjerujem da ima dosta onih zaluđenih ovom poznatom igricom, pa je možda sa oduševljenjem smjeste u svoj dom. PacM Chair je djelo dizajnera Jose Jorge Hinojosa Primo-a. 


Disco

Potpuno otkačena, stolica dizajnerskog studija Kiwi and Pom iz Londona, u koju su utrošili 200 metara svjetleće žice u bojama duge. Ne čini mi se nimalo otmjeno, niti kao detalj koji bi ozbiljna porodica uklopila u svoj kutak, ali za one slobodnije i mlađe, zašto da ne?Splash Lounge

Za prave dive i zaljubljenice u sebe pravi je izbor Splash Lounge Chair, koncept i dizajn Michaela L. Wendela. Mada me nimalo ne privlače komadi namještaja sa velikim primjesama plastike, ipak moram priznati da je dobrog oblika i olakšala bi cjelodnevno ljenčarenje uz knjigu ili TV :) 


Crystal

Za sve one željne luksuza, pravi izbor je ova stolica iz fabrike Fendi Casa. Napravljena je u 4 boje: crnoj, boja slonovače, platina i srebrena, a cijena je, ni manje ni više, nego 3000 dolara po komadu! Jedno pitanje: ako počnem štediti sada, za koliko vremena je mogu kupiti ?


Octopus

I na kraju prava poslastica, model koreanskog dizajneta Samwoong Lee-a, Octopus Chair! Zavisno od ugla gledanja, njen oblik je uvijek drugačiji, a u potpunosti je optočena kristalima koji se presijavaju na svjetlosti, te se isto može reći i za njenu boju.

A sada da čujem, koja je vaš izbor?No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...