Saturday, February 26, 2011

F&A ( Fashion & Acting )

Koliki je danas uticaj mode na film, filma na umjetnost, ili plesa na film, najbolje nam svjedoči Black Swan, film Darren-a Aronofsky-ja, sa Natalie Portman u glavnoj ulozi. Kao da je trebao film da izazove pravi boom editorijala na temu baleta.
Tako možemo vidjeti Milu Kunis, jednu od glavnih uloga uz Natalie, u februarskom izdanju LA Times Magazine-a,  obučenu kao 'bijeli labud' i to u haljinama Rick Owens-a, Camille & Marc Astaire-a, Dior-a i drugih velikih imena iz svijeta mode. Za fotografiju je bio zadužen Ruven Afanador, a za stajling Hayley Atkin.Editorial je samo nastavak na pravu medijsku hajku koja se već mjesecima diže oko filma, uključujući i skandal zbog kostima u filmu. Sestre Laura i Kate Mulleavy koje stoje iza branda Rodarte su vrijedno radile da odjećom dočaraju podvojenost glavnog lika u filmu, što je javnost budnim okom pratila obzirom da je Rodarte poprilično nov na sceni ( od 2005. godine ). Problem je nastao kada je u nominacijama za nagradu BAFTA zasluga pripisana samo glavnoj kostimografkinji u filmu - Amy Westcott. Da li je zasluga sestara Mulleavy ukupno 40 kostima kako one tvrde, ili samo 7 kako tvrdi Amy, to nikada nećemo sa sigurnošću znati, jer se skandal i medijski ping-pong između njih ubrzo i utišao.

Za kraj, predivni editorial također iz februarskog izdanja, ali u pitanju je Vogue Russia; pod nazivom 'Drama & Ballet' u kojem je za fotografije bio zadužen Jason Schmidt, sa modelom Denisom Dvorakovom u glavnoj ulozi. 


Friday, February 25, 2011

New Age Material Girl

'Material  Girl je spontana i neustrašiva individualka koja izmišlja vlastite modne trendove. Ona se nikada ne boji odvažnog i kreativnog stava. Na nju utiče muzika, ples i Hollywood!'

Na ovaj način je Madonna opisala svoj modni brand Material Girl koji je osnovala prošle godine, zajedno sa svojom kćerkom Lourdes. Prošlogodišnje zaštitno lice je bila Taylor Momsen ( Jenny iz Gossip Girl ), ali obzirom na negativno sliku u medijima, izgubila je njeno povjerenje pa se Madonna potrudila da za ovu godinu pronađe jednako ineresantnu, mladu djevojku, koja se ističe svojim stilom. I nije mogla pogoditi bolje kada je angažovala Kelly Osbourne!
U novoj kolekciji može se vidjeti puno jeansa, jumpsuitsa, cvijetnog printa, kratkih hlačica i nakita. Sve ove krpice su lice i naličje retro, boho i rock stila, a mogu se naći samo u robnim kućama 'Macy's'.
Pogledajte kako izgledaju prve fotografije.
Wednesday, February 23, 2011

Rainbow Colors or How to fix a blue mood

 Alexander McQueen dress ( spring 2003 )

 'Confetti Death' by Typoe


 Lady Dior Tricolor

 L'atelier Repetto


 MacBook rainbow keyboard

YSL flats

Tuesday, February 22, 2011

Fashion Twins

Victoria Beckham...

 vs. Dannii Minogue
 Victoria Beckham

vs. Zoe Saldana
Herve Leger by Max Azria

 vs. Emma Bunton
 Victoria Beckham

and Emma Bunton...

vs. Salma Hayek
Alexander McQueen

and Vicky again...

 vs. Eva Longoria and Leighton Meester
 Victoria Beckham

and Eva Longoria...

vs. Cheryl Cole
Elie Saab

Monday, February 21, 2011

Origami Inspired Fashion


Svi znate da je Origami japanska umjetnost papira stara čak više od 1000 godina. Originalno je smatran dječijom aktivnošću, tj. elegantnim načinom ubijanja vremena na japanskom carskom dvoru, gdje se vijekovima praktikovao dok nije došao do običnih ljudi. Danas se Origami, od nekoliko stotina tradicionalnih oblika od početka dvadesetog vijeka, razvio u broj od desetine hiljada i više. Tačan broj primjeraka nije moguće otkriti, obzirom da danas privlači pažnju matematičara, naučnika, profesora, umjetnika, pa tako i modnih kreatora.
Već nekoliko godina unazad, velika imena modne scene 'kradu' pomalo od Origami umjetnosti, i unose to u svoje kreacije. Nije riječ samo o haljinama, već i o torbicama, obući, šeširima i nakitu. Šta mislite - nosivo ili ne ? 

André Lima


Chloe's Leather Alligator Fold Clutch
Marloes Ten Bhömer
John Galliano for Christian Dior

Karl Lagerfeld for Chanel Haute Couture

Andreia Chaves' 'Invisible Shoes' 

Marchesa 

Bottega Veneta Knot Clutch Purse

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...