Saturday, February 26, 2011

F&A ( Fashion & Acting )

Koliki je danas uticaj mode na film, filma na umjetnost, ili plesa na film, najbolje nam svjedoči Black Swan, film Darren-a Aronofsky-ja, sa Natalie Portman u glavnoj ulozi. Kao da je trebao film da izazove pravi boom editorijala na temu baleta.
Tako možemo vidjeti Milu Kunis, jednu od glavnih uloga uz Natalie, u februarskom izdanju LA Times Magazine-a,  obučenu kao 'bijeli labud' i to u haljinama Rick Owens-a, Camille & Marc Astaire-a, Dior-a i drugih velikih imena iz svijeta mode. Za fotografiju je bio zadužen Ruven Afanador, a za stajling Hayley Atkin.







Editorial je samo nastavak na pravu medijsku hajku koja se već mjesecima diže oko filma, uključujući i skandal zbog kostima u filmu. Sestre Laura i Kate Mulleavy koje stoje iza branda Rodarte su vrijedno radile da odjećom dočaraju podvojenost glavnog lika u filmu, što je javnost budnim okom pratila obzirom da je Rodarte poprilično nov na sceni ( od 2005. godine ). Problem je nastao kada je u nominacijama za nagradu BAFTA zasluga pripisana samo glavnoj kostimografkinji u filmu - Amy Westcott. Da li je zasluga sestara Mulleavy ukupno 40 kostima kako one tvrde, ili samo 7 kako tvrdi Amy, to nikada nećemo sa sigurnošću znati, jer se skandal i medijski ping-pong između njih ubrzo i utišao.





Za kraj, predivni editorial također iz februarskog izdanja, ali u pitanju je Vogue Russia; pod nazivom 'Drama & Ballet' u kojem je za fotografije bio zadužen Jason Schmidt, sa modelom Denisom Dvorakovom u glavnoj ulozi. 






3 comments:

  1. Editorijal je divan. Ona me je oduševila njenom glumom i od tada samo pratim šta novo radi.:) Sjajna je!:)

    ReplyDelete
  2. Divna mi je MIla.:)

    ReplyDelete
  3. Hi dear!
    I'm a new follower, like your blog!
    Love
    Lala

    www.fashionistawearsCHANEL.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...