Wednesday, April 6, 2011

Let's go to Africa

 Zanzibar, Tanzania

Nisam dugo pisala 'travel' post, a na razmišljanje o ovoj destinaciji me navela prijateljica, i njene divne fotografije sa upravo završenog odmora. Mjesto - Zanzibar
Čini mi se da je na ovom otoku na istočnoj obali Afrike priroda još uvijek u potpunosti netaknuta: beskrajne plaže sa bijelim pijeskom, kućice od blata i krovovi od palminog lišća. Jedini grad na cijelom otoku je Stone Town, zaštićen od strane UNESCO-a. U ostalim mjestima i selima, vjerovali ili ne, stanovnici su bez struje, telefona, televizora, a wifi ne smijem ni spomenuti :) Pravi bijeg od civilizacije, i odmor za dušu i tijelo.
Turizam na Zanzibaru je naglo procvjetao, pa se na obalama trenutno nalazi oko desetak hotela. Na najsjevernijoj tački otoka, u istoimenom selu se nalazi Ras Nungwi Beach Hotel, sagrađen u vidu bungalova kako bi se u potpunosti uklopio u prirodno okruženje. A druge strane, na istočnoj obali, nalazi se hotel Ocean Paradise, sa najvećim bazenom na Zanzibaru.
Sudeći po lokalnim turističkim agencijama i njihovim programima, do Zanzibara ovog ljeta neće biti teško doći. A u sklopu tog odmora nudi se mnoštvo sadržaja, kao što su posjeta južnog dijela ostrva i zaliva Kizimkazi sa prirodnim staništem delfina, 'Blue Safari' - obilazak manjih ostrva oko Zanzibara, vodeni sportovi, razgledanje Jozani nacionalnog parka u centralnom dijelu ostrva, kao i plovidba čamcem zvanim 'garaua', ili jednostavno - beskrajno izležavanje na mekanom pijesku :) 

 Stone Town


 Ocean Paradise Resort





 Ras Nungwi Beach Hotel



4 comments:

  1. ove plaze su raj! prelepo... zaista prelepo :)

    beauty-jelena.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Prelepo izgleda,plaze su neverovatne! Bravo za post!:)

    ReplyDelete
  3. Prekrasno! Sad bih najradije uživala na nekoj plaži pod suncem... :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...