Tuesday, November 23, 2010

Philip Treacy Hats


Čak pomalo mrzim kada slučajno nađem nešto što me oduševi, a onda nemam pravi način i pravu priču da prenesem u postu. Nadam se da će ovaj put slike da kažu puno više od riječi. Kratko i jasno - Philip Treacy i njegovi šeširi. U kratkom je roku postao milioner, a kako i neće kada je dizajnirao šešire za Alexander McQueen-a, Karl Lagerfeld-a, Valentina, Ralph Lauren-a i Donnu Karan. Dobio je nagradu za British Accessory Designera na British Fashin Awards čak u pet navrata tokom ranih devedesetih. 
U novembru 2007. godine je primio Order of the British Empire za svoj doprinos britanskoj modnoj industriji i to od Princ Charles-a i Kneginje od Cornwall-a lično, na ceremoniji u Clarence House-u. I sama Camilla Parker Bowles toliko često nosi njegove kreacije da bi joj trebao plaćati za promociju. 
U 2009. godini je dizajnirao šešir za Lady Gagu i njen nastup na Grammy Awards. Također je svojim kreacijama uljepšao cjelokupnu kostimografiju filmova o Harry Potteru, kao i outfit Sarah Jessice Parker za premijeru prvog dijela filma Sex i grad
Gotovo svaki njegov šešir se sastoji od perja i cvijeća pa je posebno primamljiv ženskim članovima britanskih kraljevskih porodica koje su mu i najbolje mušterije. Kontesa od Wessex-a i princeza Beatrice bez treptaja oka plaćaju između 200 i 5000 funti za njegove komade. Zbog toga njegove kreacije izazivaju pravu senzaciju na Royal Ascot susretima, za čiju je promociju i sam bio zadužen 2008. godine. Ovo je samo mali dio, kraja nema....Uživajte u fotografijama, i pronađite još, garantujem da nećete moći prestati da gledate!

3 comments:

 1. od zdravoseljachkih prideva poput vrh, ekstra, strava.. do onih retro vrtuioz, genije...
  ukratko vechiti sjaj blistavog uma
  msje trejsi, moj naklon :)

  ReplyDelete
 2. moram priznati da sam ja fan šeširaa

  ReplyDelete
 3. Htela sam da pishem o njemu posle chalengea u Project Runway.u... I zaboravila posle... :)
  divni su

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...