Friday, October 22, 2010

Još jedna Anna


Ovo ja zovem 'pomaknutim' stilom, što se ne usuđujem reći i za ličnost dame o kojoj pišem - Anna Dello Russo, urednica japanskog Vogue-a, čiji je stil oblačenja stvarno, ali stvarno diskutabilan, i neki će reći da je hrabra i da ima stila, a oni drugi da je sve to potpuni kič. 
Od njenih početaka, kada je uz pomoć Scott Schulman-a i njegovog bloga Sartorialist došla pod lupu sa svojim modnim kombinacijama, Anna se pretvorila u modnu ikonu koja izaziva pažnju gdje god se pojavi. Najčešće je to ( naravno ! ) na sedmicama mode i drugim fashion eventima
Vjerovatno nema dizajnerske krpice koja joj nije pala u ruke ( tj. na tijelo ), od Jason Wu i Emilio Pucci haljinica, Gareth Pugh šešira, sve do Valentino toaleta. Ono što je nedavno izazvalo pravu senzaciju je veliki intervju sa Annom koji je napravio W magazin, sa neizbježnim fotografijama, djelo Juergen Tellera, na kojima ju je predstavio u kupaćem kostimu. Treninzi joge su ovoj 47-godišnjakinji pomogle da joj noge i tom dobu budu savršene. 
Za magazin je izjavila da danas ima oko 4000 pari dizajnerskih cipela i 25 crnih tuxedo jakni, i poseban stan u Milanu u kojem čuva odjeću. U njemu nema kuhinju, osim jednog ormara u kojem čuva sjemenke suncokreta i San Pellegrino vodu. Pa sjemenke su tu vjerovatno da prekrati vrijeme dok bira šta će obući....


 Jason Wu haljina



 
Vogue-ov bal pod maskama: Emillio Pucci haljina i Gareth Pugh šešir

Valentino večernja toaleta

2 comments:

  1. meni je ona neverovatna, odlicna mi je sta god da obuce, nekako ume to da iznese, a za stan sam cula, jos samo da saznamo adresu pa da upadnemo! :)

    ReplyDelete
  2. moram priznati da za doticnu damu nisam cula do ovog posta(e zato volim blogove,svakog dana naucis nesto novo:))!Na ovim slikama deluje ok, ali bas cu je izguglovati:)
    Odlican post,Minni!:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...