Friday, January 7, 2011

Spring 2011. Campaigns

Znam da ću kasnije da žalim radi ovog posta, jer čini mi se da ima toliko informacija da mogu napisati oko desetak njih. U najmanju ruku. Ali, volim ove 'masovne postove', pa da krenemo sa novitetima za sezonu proljeće 2011. i sa prvim novim/starim kampanjama velikih imena iz svijeta mode. Kažem starim, jer se o nekima već odavno pročulo, i ja sam o tome pisala. Jedna od takvih kampanja koje su se baš sa nestrpljenjem čekale je i ona Marc Jacobs-a u kojoj se pojavljuje senzacija među manekenima u prošloj godini - Andrej Pejić. Prva fotografija iz ove kampanje snimljena od strane Juergen Teller-a je objavljena prije nekoliko dana na stranicama Teen Vogue-a, a zajedno sa Andrejem pozirala je latvijska manekenka Ginta Lapina

Andrej Pejić & Ginta Lapina for Marc by Marc Jacobs

Iz nekih kuća se grčevito bore da naprave nešto novo i senzacionalno. Jako teška zadaća, obzirom da se sve, odgovorno tvrdim SVE već isprobalo. Mert Alas i Marcus Piggott su za Miu Miu multiplicirali model Kasiu Strauss. Ovi fotografi su također za istu sezonu snimili kampanju za Gucci.

 Kasia Strauss for Miu Miu

Iz Dior-a ide još jedna retro kampanja, a glavni model Karlie Kloss u njoj izgleda poput pin up djevojaka. Za fotografiju je bio zadužen Steven Meisel, koji je također pripremao proljećnu kampanju za Pradu.

Karlie Kloss for Dior

Anja Rubik je zaštitno lice Fendi-ja za ovu sezonu, osim što je gotovo u isto vrijeme odradila sjajne kampanje za Lacoste, Giuseppe Zanotti-ja i novi parfem DKNY. Fotografije za Fendi-jevu, također retro kampanju, je snimio glavom i bradom Karl Lagerfeld.

 Anja Rubik for Fendi

Kampanju za Giorgio Armani je snimio Nick Knight, a zaštitno lice je bila Elisa Sednaoui. Za Akris je to Hannelore Knuts, za Chloe - Malgosia Bela i Iselin Steiro, za Bottega Venetu - Karolina Kurkova, za Bally - Constance Jablonski, te za sjajnu kampanju Salvatore Ferragamo, po uzoru na francuski film 'La Piscine' sa Alain Delon-om, Jane Birkin i Romy Schneider kao glavnim ulogama, angažovani su modeli Daria Werbowy i Clement Chabemaud.

Elisa Sednaoui for Giorgio Armani

Hannelore Knuts for Akris


Malgosia Bela & Iselin Steiro for Chloe

Karolina Kurkova for Bottega Veneta

Constance Jablonski for Bally


Daria Werbowy & Clement Chabemaud for Salvatore Ferragamo

Najbolje sam ostavila za kraj ( naravno)! Meni jako jako drage kampanje, cvijetne, mirisne, proljećne - one iz  Dolce&Gabanne i Mulberry-ja.
Za D&G, okružene cvijećem Mariana Idzkowska, Auguste Abeliunaite, Julia Turenkova, Keke Lingard i Jessica Clarke pozirale su Mariu Testinu, dok je fotografije za Mulberry uradio Tim Walker, u saradnji sa modelima Lindsey Wixson i Nimue Smit. Divno!

Mariana Idzkowska, Auguste Abeliunaite, Julia Turenkova, Keke Lingard & Jessica Clarke for D&G




Lindsey Wixson & Nimue Smit for Mulberry

4 comments:

  1. Mulberry mi se posebno sviđa, Fendi, Bottega Veneta i Ferragamo su isto super:)

    ReplyDelete
  2. chloe, fendi i anja, mulberry je genijalna, i d&g!!! odlicnooo!!!

    ReplyDelete
  3. potrudila se pastetati sve moguce slike da priblizis ono nadolazece.
    budemo se citali

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...