Tuesday, April 30, 2013

Cesare Paciotti - Sinonim za dobre cipele


Kada pomislimo na cipele, obično je slijedeća asocijacija Jimmy Choo ili Christian Louboutin. Ali kada govorimo o pravim i kvalitetnim talijanskim cipelama kakve mi Balkanci volimo, ne možemo a da ne pomislimo na brend Cesare Paciotti.

Već dugi niz godina je najpoznatiji talijanski proizvođač cipela, i danas se njegovi modeli mogu kupiti u većini evropskih zemalja, kao i u Americi te na Dalekom i Srednjem istoku. 

Kako sam Paciotti kaže, on pravi cipele za jake i samouvjerene žene. Godinama se trudi sačuvati svoj stil, ali ga svake sezone obnavlja onim što je aktuelno i glamurozno. 

Bez obzira što stoji iza toga da moda diktira trendove cipela koje brzo izlaze iz mode, tvrdi da su klasične salonke uvijek in

Ono što je zanimljivo je što Paciotti tvrdi da je njegova supruga ujedno i njegova muza, i da oboje posjeduju preko 100 pari cipela po sezoni. Najskuplji model koji je napravio je par čizama od krzna kune ukrašen Swarovski kristalima, inspirsan zimama St. Moritza. Njegove omiljene cipele koje je sam napravio su model Pippo od krokodilske kože. 

U mini galeriji pogledajte neke od najprepoznatljivijih Paciotti ženskih cipela. 


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...