Saturday, November 3, 2012

What's new in the fashion world ?

Vi recite meni! Kada vidim datum svog posljednjeg posta, ozbiljno se zapitam kuda je nestala moja prošlogodišnja zanimacija svim mogućim i nemogućim modnim dešavanjima, pa je logično bilo i postova na dnevnoj bazi...Ove godine - druga priča. Razlog: jednostavno nemam vremena! Ljeto, puno putovanja ( na moju sreću ), puno posla ( na moju nesreću ) i još mnogo nekih malih i velikih stvari koje čine svakodnevnicu. Ne zamjerite mi! Ali tu i tamo ipak se vratim mom omiljenom hobiju - klikanju, i evo šta mi je ovih dana privuklo pažnju kad su u pitanju svježe vijesti iz svijeta mode.


1. Nova Louis Vuitton kampanja sa Arizonom Muse u glavnoj ulozi, u okviru moje naj naj serije kampanja LV 'Core Values'. Ovaj put Arizona je pozirala fotografima Inez van Lamsweerde i Vinoodh Matadin, a mjesto snimanja me posebno oduševilo - Louvre, Paris. Cijela kampanja će vidjeti svjetlo dana sredinom novembra. Jedva čekamo!


2. Opet jedna kampanja, ovaj put humanitarnog karaktera - Pudsey medvjedići čiju su 'odjeću' dizajnirale poznate dizajnerske kuće ( čak 30 njih ), a koji će se u režiji BBC-ja prodavati u robnoj kući Selfridges. Medvjedići će također biti ponuđeni 15. novembra na velikoj aukciji Christie's-a, a cijeli prihod od njihove prodaje ide za pomoć djeci posredstvom udruženja 'Children In Need'. Tako npr. medvjedića kojeg vidite posljednjeg u prvom redu na slici je obukao Gucci, dok ovaj plavi sa cvjetićima pripada Balenciagi. Thumb up od mene ide za medvjediće koje su dizajnirali Tom Ford, Vicky Beckham i Burberry.

Tom Ford, Victoria Beckham & Burberry Pudsey medvjedić


3. Nakon desetak puta pogledanih svih sezona serije Sex i grad, konačno se možemo veseliti nečemu novom. Snimanje nove - The Carrie Diaries bliži se kraju, i u januaru 2013. se možemo nadati prvim epizodama. Do tada, prvi trailer je izašao, Anna Sophia Robb u ulozi 18-godišnje Carrie izgleda simpa, a nas čeka sami početak njenog života na Manhattanu. Sounds like fun!4. Na naslovnici Vanity Fair-am izdanje za decembar, niko drugi nego Kate Moss! Mada će vas platinasto plava kosa i oči jako naglašene tušem možda na prvi pogled zavarati, jer djeluje baš kao Brigitte Bardot. Zašto je baš ova naslovnica i popratni intervju sa Kate zanimljiv ? Jer najavljuje njenu biografiju koja će, već se zna, biti puna pikanterija. Samo neke od tema o kojima će Kate pisati su ljubavna veza sa Johnny-jem Deep-om, razni stresovi u poslu i njen status heroin chic djevojke. Predviđam rasprodaju prvog izdanja u rekordnom roku!


5. Za kraj,  mora biti malo Chanel-a. Je li Karl nakon dugo vremena razočarao ili je napravio još jedan rez u trendovima ? Vidjećemo na proljeće i ljeto da li će bilo-ko 'isfurati' hulahop Chanel torbu koju je Karl predstavio na pariškoj nedjelji mode u okviru kolekcije SS 2013. Kolekcija je sama po sebi  poprilično jednostavna, zato je valjda i morao u nju unijeti nešto ovako shocking. Klasična Chanel 2.55 torbica, u verziji torbe za plažu sa dva velika hulahop obruča u funkciji ručki ? Stvarno mi se ne sviđa ( i pritom nikad nisam mislila da ću to reći za Chanel ).
3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...