Saturday, August 18, 2012

Moji ljetni dani ( još traju )

Šta radim ovih dana ? Osim klasičnog 'back to work' sindroma, trudim se da održim svoje ljetne ljubavi - čitanje 'razbibriga' knjiga, uživanje uz dobar film ( kod kuće naravno, kino ostavljam za hladnije dane ), a moje krpice i modu nikad ne zanemarujem, naročito ne ljeti. 
U ovom postu ću vam dati nekoliko preporuka onoga što sam ja čitala i gledala u proteklom periodu, plus dodatnih par stvarčica, manje ili više :) Iznenadila sam samu sebe sa nekoliko knjiga ozbiljnije tematike, kojih ću se vjerovatno ubuduće držati. U nekim od idućih postova će možda biti više riječi o tome.
A sada krećemo:

1. Knjiga - 'Avanture nevaljale djevojčice', Mario Vargas Ljosa
Nešto drugačije od ljetnih ljubića koje inače čitam, a ipak jedna tako dobra priča o ljubavi u kojoj je glavni junak cijeli život posvećen jednoj ženi, koju neumorno traži po svjetskim metropolama, od Lime, preko Pariza, Londona i Madrida, pa sve do Tokija. Ovo bi bila neka suština, više detalja vam neću otkrivati. Mogu vam zagarantovati da ćete uživati u knjizi, a obavezno pročitajte i biografiju ovog pisca, koji je između ostalog dobio i Nobelovu nagradu za književnost 2010. godine.



2. Film: 'Tengo Ganas De Ti' ( 'Želim te' )
Sjećate li se moje preporuke za 'Tres Metros Sobre El Cielo' ? Konačno sam dočekala nastavak, i mogu vam reći da je jednako zanimljiv kao prvi dio. Dobro, priznajem da mi je prvi dio daleko bolji, ili bolje da kažem draži. Glumci isti - Mario Casas koji će vam oduzeti dah i Maria Valverde, s kojom je i u stvarnom životu u vezi. U nastavku je glumačka postava obogaćena i zanimljivim likom Gin koju glumi Clara Lago. Svi oni koji su voljeli 'Tri metra iznad neba', voljeće i ovaj nastavak. Moj slijedeći korak je da pročitam knjige po kojima su filmovi i rađeni, pa možda u budućnosti padne preporuka i za njih.


3. Jedan ljetni 'must have': Maybelline Mini Colorama lakovi za nokte
Svi znamo koliko su neon lakovi za nokte u modi ove sezone. Za one koji su eventualno po pitanju lakova za nokte slični meni ( ne daje mi se puno novca za njih jer mi brzo dosade i koristim ih sezonski ), Maybelline Mini Colorama paleta će biti pravi izbor. Ja sam totalno pala na mint plavu, a kolekciju sam proširila sa žutom i narandžastom. Extra savjet: ako želite postići pravi efekt neon narandžaste, namažite nokte prvo jednim slojem žute, pa tek onda orange :) Pun pogodak za ljetne dane!


4. Jedan 'mljac mljac' za sladokusce: Ledo Quattro sladoledi
Moram priznati da ne znam ni sama koliko dugo ova opsesija traje, ali čini mi se otkako sam prvi put zgrabila Quattro, ja više ne pokušavam naći drugi i bolji sladoled. Moj izbor je najčešće Jaffa - kombinacija  čokolade, narandže, biskvita i na kraju još malo čokolade sa okusom narandže, mada će vas sigurno oduševiti i Banana Split sa ukusima banana, čokolada, biskvit i vanilija. Kad malo bolje razmislim, čini mi se da sam ih sve probala i u svakoj kutiji ima bar jedan super ukus. Samo gledajte da kasnije potrošite ove kalorije :)



5. Romantic Getaway: Venecija, Italija
Za romantični vikend u dvoje nema bolje do Venecije. Ja sam je ovog jula posjetila po treći put i taj grad me svaki put ponovo oduševi. Odiše romantikom, i koliko god da je razgledate, opet će za slijedeći put ostati bezbroj malih ulica koje niste vidjeli. Npr. ja sam tek ove godine prešla preko čuvenog mosta Rialto i otkrila još bezbroj malih kafića, marketa sa suvenirima i, na moje iznenađenje, mnogo prodavnica velikih brendova. Ukoliko ste u prilici posjetite Veneciju što prije!



6. Modne igre i nagrade - 'Sheinside' i 'Indressme' contesti na Polyvore-u
Ako imate profil na Polyvore-u i volite da se igrate sa krpicama, evo prilike da posjetite moje grupe Casual Look i True Ladies. Na ovim web adresama ćete naći dva takmičenja u kojima imate priliku da osvojite poklon kupon od sajta sheinside.com u vrijednosti od 100 dolara, dok je indressme.com obezbijedio poklon kupone za prva dva osvojena mjesta, i to u vrijednosti od 50 i 30 dolara. U svakom slučaju vrijedi pokušati, a na stranicama ovih grupa ćete saznati uslove učešća.

Toliko za ovaj put dragi moji, nadam se da će vam se svidjeti neki od ovih mojih izbora :) U svakom slučaju, uvijek ste dobrodošli sa komentarima i utiscima.


2 comments:

  1. Pročitala sam je, savršena je!! Odavno me knjiga nije tako zainrtiirala kao ova. U jednom dahu je pročitah!! :D
    Ledo i lakovi <3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...