Thursday, January 19, 2012

La Sirenuse Hotel in Positano, Italy

Željni putovanja ? Ja jesam. I izvinite ako ovo ponovim još nebrojeno puta do ljeta! Ako ste imalo nalik meni, ZNAM da vam se uveliko vrti po glavi gdje biste mogli provesti ovo ljeto, pod suncem koje države leškariti u kupaćem kostimu dok ispijate koktel, a u pozadini se čuje šum mora. Mmmm....


Evo primamljivog prijedloga:
La Sirenuse hotel! Lociran je u Positianu, blizu Napulja. Italija naravno! Predstavnik plemićkog roda Sersale - Marchese Sersale je 1951. godine odlučio da pretvori svoju porodičnu ljetnu vilu Le Sirenuse u hotel. Danas je Le Sirenuse luksuzni hotel sa 5 zvjezdica, koji je sačuvao neponovljivu atmosferu starinskog palazzo stila. 
Još jedna karakteristika i specifičnost ovog hotela je da je svako od klana Sersale zadužen za svoj dio porodičnog biznisa. Tako je menadžer hotela - Marina Sersale, ujedno kćerka jednog od preminulih patrijarha, Paolo-a Sersale, bila inicijator pokretanja parfemske linije hotela koja je započela 2005. godine mirisom Eau D'Italie
Osim toaletne vode, Eau D'Italie se proizvodi u obliku kolonjske vode, mlijeka za tijelo, gela za tuširanje, šampona i balzama za kosu, te soli za kupke i sapuna. 


Osim Eau D'Italie, Le Sirenuse je stigao da napravi 2006. godine Paestum Rose ( Ruža Paesto ), Sienne l'Hiver ( Sienne zimi ) i Bois d'Ombrie ( Šume Ombrie ) - u čast italijanskih regija Toscane sa glavnim gradom Sienne, Ombrie - regije u sjevernom dijelu obale Amalfi i čuvenih od rimskog doba ruža Paesto.


Inače, za Positiano, nekadašnje ribarsko selo, mnogi kažu da je danas jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Italiji. Nalazi se na obali Amalfi ( Costiera Amalfitana, na jugu Italije ), bisera Mediterana, i danas je pod zaštitom UNESCO-a. Poznat kao grad slikara, blizu je čuvenog Sorrenta i otoka Capri. Izgrađen je u staro rimsko doba, i po legendi, grad je podigao sam bog mora - Neptun.
Positano je proslavio poznati američki pisac John Ernst Steinbeck u svom eseju za magazin Harper's Bazaar


Mislim da u ovom postu ima bar 5 i više nego dobrih razloga da Positiano uzmete u obzir za ljetni odmor. Ja svakako hoću! :)

6 comments:

 1. Raj! (razmatram ja vec godinama, ali mi neophodna finansijska sredstva onemogucavaju tu egzibiciju:))

  ReplyDelete
 2. Savršeno mjesto za uživanje, ne bih se bunila!:)

  ReplyDelete
 3. Zaista je bajkovito, ja sam bila u Salernu što je jako blizu Positiana, cijeli taj predio je predivan i zacijelo ga treba posjetiti!

  ReplyDelete
 4. nadam se da cu posjetit jednog dana :)

  fashionableroad.blogspot.com

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...