Tuesday, May 31, 2011

Givenchy Acid Summer 2011


U skladu sa eksplozijom svih mogućih neon i pastelnih boja na krpicama ove sezone, i Givenchy je upratio isti trend kad je u pitanju šminka.
Nova kolekcija kozmetike za sezonu s/s 2011 godine je nazvana Acid Summer, i dostupna je u prodaji od aprila mjeseca.
Ono što se posebno ističe u kolekciji je paleta sjenila za oči Le Prismissime od 9 boja: Turquoise Blues - tirkizno plava, Anise Green - anis zelena, Golden Yellow - zlatno žuta, Coral Orange - koraljno narandžasta, Mauvish Pink - tamno ružičasta, Frappe Coffee - boja frapea od kafe, i Sparkling White - svjetlucavo bela.


Nova linija sjajila za usne Gelle d'Interdit se sastoji od 13 boja, a pored toga Givenchy je lansirao i maskaru plave boje Phenomen Eyes Waterproof Acid Blue, kao i kontrastni lak za nokte u narandžastoj - Vernis Please Acid Orange.
Poseban touch za vrele ljetne noći je Mister Radiant gel za lice, čija se formula sastoji od svjetlucavih mikročestica i obogaćena je vitaminom E. Cure - navalite! :)

Monday, May 30, 2011

Candy colors anyone ?

Slike sa revije su poprilično stare, ali je lookbook relativno novi, a meni se čini da je pravo vrijeme ( ljeto udarilo u glavu ) da predstavim malo pastelnih i candy bojica prikladnih sezoni. U pitanju je Blugirl kolekcija za proljeće/ljeto 2011. Lepršave haljinice, nešto malo strogih krojeva na sakoima, jumpsuits, kostimići, a sve to osvježeno nijansama candy žute/ružičaste/plave/ljubičaste i beige. Pogledajte kolekciju i slike iz lookbooka, ja sam se totalno zaljubila u gotovo svaki komad.Sunday, May 29, 2011

Someone like you

Ovo je jedna od onih pjesama koja nikako ne može da mi izađe iz glave. Kad bolje razmislim - i ne želim da izađe, jer je prosto f e n o m e n a l n a! Adele - Someone like you! I ptice na grani je odavno pjevuše. I tako se uhvatim kako klikam satima i pretražujem sve moguće verzije, i slušam, slušam, slušam još....
Pa da malo i vas 'zarazim', evo ovdje nekoliko verzija, kako od Adele, tako i od njenih 'dvojnika'. Ima jako zanimljivih, uključujući Saru Jovanović - mladu djevojku zlatnog glasa, o kojoj možete detaljnije čitati kod moje prijateljice Jelene. Posebno iznanađenje za mene je bilo vidjeti da ima popriličan broj muških izvedbi. Poslušajte neke od njih.

Adele

Lisa Lavie

Alexa Goddard

Connie Talbot

Sean Rumsey

Sara Jovanović

Saturday, May 28, 2011

Modna kritika: Severina

( klik za veću sliku )

Ne znam hoće li ovo postati moja redovna rubrika, jer se ne smatram kompetentnom da kritikujem tuđe modne stilove. Ali, s druge strane, ZNAM šta je mom oku lijepo, a šta nije. Na ovaj korak me navela prva fotografija, i nakon što sam je vidjela, pomislila sam samo jedno: Severina, what were you thinking ??? Znamo mi dobro da su ove sezone moderne i bananice, i prugice, a žuti clutch posebno! O tome je dosta bilo priče i postova. Ali kako na njoj sve to stoji zajedno - ja kažem BIG NO! 
S druge strane, duga haljina na tačke i loknasta frizura su pun pogodak. Pisala sam već da su se tačkice ove sezone vratile na velika vrata. Jedina mana ovaj put su oslikane bretele od kostima.
Na trećoj slici - o d l i č n o! Čisto dokaz kako jedan komad može 'dići' kombinaciju. A ja plačem za ovim Burberry kaputom otkako sam ga prvi put vidjela!
Šta vi mislite ?

Friday, May 27, 2011

Daily Inspiration: Natalia Vodianova on Vogue covers

Vogue Italia, December 2002

 Vogue Paris, March 2003

 Vogue UK, January 2004

Vogue Paris, April 2006

 Vogue Paris, October 2006

 Vogue US, July 2007

 Vogue UK, May 2008

 Vogue UK, June 2009

Vogue Russia, June 2009

 Vogue Italia, September 2009

Vogue Russia, September 2010

Vogue UK, May 2011

Thursday, May 26, 2011

Vacation in Mykonos ?

Opet Grčka! Ali sigurna sam da ovakvim postovima ne mogu dosaditi ni vama, ali ni sebi! Sve ovo što objavljujem, a vezano je za odmor, to su ustvari početne pripreme za spremiti krpice i nestati brzinom svjetlosti u južne krajeve. Uskoro, brojim dane. 
A šta ovdje imamo danas ? Plavetnilo neba i mora, i bijeli beton. Nenametljiv, puno prostora, bez prozora i vrata. Bazen, još jedan infinity edge. Ležaljke u hladu, bijeli drveni stolovi da mogu ostaviti pri ruci koktel pun leda, i poneki časopis, neka se nađe ako se umorim od plivanja i ljenčarenja. 
A unutra ? Sofa, opet bijela, veeeeelika sa puno jastuka. I krevet, mekan, sa baldahinom, da ukloni i najmanji šum u toku noći. A kao da ga ima u ovoj tišini i miru. To je ono što trebam!
Da pređem na stvar - u pitanju je Mykonos, tačnije vila Mina One. Jeste li ikada vidjeli nešto prikladnije za savršen odmor ? Ja nisam! Da nas malo vratim u stvarnost - jedna noć u ovoj vili košta oko 2800 eura...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...