Tuesday, November 29, 2011

Coffee & Chocolate


Svi već dobro znamo za Nescafe Dolce Gusto kafe aparate. Tri divna, slatka, okrugla u beige, crnoj i crvenoj mi se smiješe svako jutro sa billboard-a na putu do posla. I odavno su na mojoj listi želja. A još više od trena kad sam vidjela ovo - dizajnerica Agatha Ruiz De La Prada je kreirala posebnu liniju Piccolo Nescafe aparata pod nazivom Piccolo Hearts. Može li djevojka poželjeti ljepši poklon za praznike ? :)


A sada pažljivo gledajte dalje. Šta bi moglo bolje ići uz dobru kafu nego još bolja čokolada ? Ovdje ne govorim o običnoj čokoladi. Da li je moguće da i u svijetu slastica imamo revolucionaran 'izum' ? Izgleda da jeste. Francuska dizajnerica Elsa Lambinet je kreirala čokoladu koja će zadovoljiti apsolutno sve ukuse. To su male kocke od tamne, bijele i mliječne čokolade koje imaju rupice za fil po vašoj želji. Kada pogledate slike sve će vam biti jasnije. Elsa je svoj projekat nazvala jednostavno Sweet Play. Sve što volite; karamel, nugat, biskvit - sada možete sami da iskombinujete sa svojom omiljenom čokoladom, a na vrh dodate voće, orašaste plodove ili čak liker. Mmmm, mislim da idem na jednu kafe-pauzu!






7 comments:

  1. Najpre, Dolce Gusto mi je tiha patnja iako nisam neki kofeinski zavisnik!
    A sto se tice cokolade, totalno ludilo! Fantazija!!!

    ReplyDelete
  2. Minni draga,samo me mucis:))
    Uostalom nemam vise mesta u novoj kuhinji za nove aparate!Sad mi je malo lakse:D

    ReplyDelete
  3. obozavam cokolade uz kafu, a malo je reci da ove izgledaju fenomenalno!

    ReplyDelete
  4. Koja dobra fora, ne mogu da verujem :)

    ReplyDelete
  5. Slažem se ovaj aparat bi bio idealan poklon za Božić! A tek čokolada..savršena!
    Pozdrav draga!

    ReplyDelete
  6. Ne bih se zalila da dobijem Dolce Gusto! Ali kako znam da je skup, to ostaje samo misaona imenica, dok ga sama ne zaradim...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...