Monday, January 10, 2011

Zuhair Murad Couture Collection, f/w 2010/2011


Prava, ali prava bajka, i to moderna Pepeljuga stiže direktno iz Libanona, od Zuhair Murad-a koji je ( bar mene ) svojom haute couture kolekcijom za sezonu jesen/zima 2010/2011 'Romantic Intimacy' totalno oborio s nogu!
Baš kao i njegovi sunarodnjaci Elie Saab i Basil Soda, Murad kotira visoko u svijetu mode, i punih petnaest godina djeluje iz rodnog Beiruta i ne namjerava se preseliti u zapadni svijet. 
Posljednja kolekcija je inspirisana odjećom dama iz razdoblja prvog svjetskog rata, tačnije Belle Epoque. U skladu s tim, nijanse koje dominiraju su puderaste, ružičaste, mnogo beige i nešto manje nježne svijetlo plave. Od materijala je zastupljeno samo najbolje; svila i čipka, i to u najrazličitijim krojevima i dužinama, od balskih haljina sa mnogo čipkanih nabora, do kratkih mini suknjica. Toliko mi se svaka sviđa da nemam svog favorita - gotovo svaka od njih jeste!










5 comments:

  1. Znam osecaj, jedan od mojih najomiljenijih dizajnera <3

    ReplyDelete
  2. Joj divne su stvarno :) Hoću SVE! :)

    ReplyDelete
  3. Zuhair Murad je fantastican, ostavlja bez teksta...Fenomenalna kolekcija!

    ReplyDelete
  4. njegove haljine su od onih koje mozesh da gledash satima, i dalje da otkrivash nove navoje, zavoje, shljokice i perlice
    umetnik!

    ReplyDelete
  5. mene je oborio jos odavnoo, i dalje ne verujem kako svaki put napravi nesto tako savrseno, svaka mu cast, genije je!!! pipnucu je jednog dana, pipnucuuu! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...